Nieuws

Herbosch-Kiere breidt nearshore capaciteit uit met aankoop van DP2 vaartuig, de Topaz Installer

Herbosch-Kiere is een samenwerking aangegaan met Enshore Subsea voor de aankoop van het Topaz Installer schip in een nieuwe joint venture tussen de organisaties. De overname, waarbij het schip zal worden omgedoopt tot de CMOS Installer, zal klanten met bouwprojecten wereldwijd ondersteunen. De CMOS Installer wordt gezamenlijk beheerd en geëxploiteerd door Enshore Subsea en Herbosch-Kiere in een nieuw opgericht samenwerkingsverband, de Combined Marine Offshore Services (CMOS) company. Het schip is zeer wendbaar, heeft een geringe diepgang en een bewezen track record voor het leggen van kabels van 25 jaar.

De CMOS Installer is momenteel in Singapore en zal na een gepland droogdok en een upgrade op weg gaan naar Korea om een kabel op te halen, voordat hij naar Senegal vertrekt voor zijn eerste contract onder zijn nieuwe eigenaar.

Benny De Sutter, Managing Director van Herbosch-Kiere: “We zijn verheugd om de overname van ons kabellegschip aan te kondigen. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf nu we onze capaciteiten in de offshore-industrie uitbreiden. Dit schip vertegenwoordigt een strategische investering in onze vloot, waardoor we projecten efficiënter en betrouwbaarder kunnen uitvoeren. Samen met de knowhow van Enshore Subsea zijn we vastbesloten om onze klanten oplossingen van hoge kwaliteit te bieden en de onderzeese sector te stimuleren.”

Pierre Boyde, algemeen directeur van Enshore: “De toevoeging van de CMOS Installer aan het Enshore Subsea portfolio past perfect bij onze strategie om ons te richten op ondiep water EPCI kabelprojecten en op complete sleufoplossingen van strandaanpak tot diep water. We zijn verheugd om onze samenwerking met Herbosch-Kiere te versterken, waardoor we onze klanten een compleet pakket kunnen aanbieden met onshore en offshore mogelijkheden.”

Vragen over de CMOS Installer kunnen worden gericht aan: info@CMOS-Maritime.COM.

Over

Over Herbosch-Kiere

Herbosch-Kiere is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in haven-, rivier- en maritieme werken. De werkplaats in de haven van Antwerpen is de ideale uitvalsbasis voor projecten over de hele wereld. Herbosch-Kiere investeert permanent in gespecialiseerd materieel zoals schepen, hefeilanden en zowel drijvend als niet-varend materieel. Daarnaast zorgt de vakbekwaamheid, dynamiek en creativiteit van haar medewerkers ervoor dat Herbosch-Kiere complexe en prestigieuze uitdagingen aankan. In de loop der jaren heeft Herbosch-Kiere haar activiteiten uitgebreid met milieuwerken, de aanleg en exploitatie van stortplaatsen en bodemsanering.

Over Enshore Subsea

Enshore Subsea is een wereldwijd toonaangevende expert in het installeren en beschermen van kritieke onderzeese infrastructuur. Met innovatie, ervaring en passie levert Enshore Subsea superieure projectresultaten in de duurzame energiesector en levert duurzame, innovatieve projecten wereldwijd. Met een diepgaande toewijding aan veiligheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu, maakt Enshore Subsea gebruik van geavanceerde technologieën en expertise om elke stap van elk ondernomen project te leiden.

Perscontacten

Herbosch-Kiere

Pauline Debière

Tel: +324 91 23 12 21

Pauline.Debiere@eiffage.com

Enshore Subsea

Gem Trainor

Tel: +44 7999 947533

GTrainor@enshoresubsea.com