Over ons

We bouwen al meer dan een eeuw aan de infrastructuur van vandaag en morgen. In, op en vlakbij water. We onderhouden waterwegen, zijn betrokken bij offshore energieprojecten, bergen schepen, voorzien funderingen en saneren vervuilde gronden. Door de jaren heen zijn wij erin geslaagd uitdagende en indrukwekkende projecten aan te nemen, te groeien tot een vertrouwde speler in de bouwsector en toe te treden tot de groep Eiffage, één van de grootste aannemersgroepen in Europa.

We zijn trots op onze mensen. Zij streven dagelijks naar een veilige, innovatieve en economische oplossing voor onze klanten en werken hard om elk project feilloos te kunnen uitvoeren.

Onze troeven

 • Meer dan 100 jaar ervaring

 • In-house design expertise

 • Eigen materieel

 • Kaai en depot in de haven van Antwerpen

 • 300 gedreven medewerkers

 • Omzet van 115 miljoen euro

De Groep

De sterkte van een grote groep

Naast de hoofdzetel in de haven van Antwerpen, heeft Herbosch-Kiere nog een kantoor in Londen. Van daaruit kunnen we gemakkelijk opdrachten uitvoeren in de hele UK.

We maken samen deel uit van Eiffage Benelux dat 2.000 werknemers telt over 14 bouwbedrijven en een jaarlijkse omzet heeft van ongeveer 645 miljoen euro.

Eiffage Benelux maakt dan weer deel uit van de Groep Eiffage, in de branche Eiffage Construction, √©√©n van de vier entiteiten binnen de Groep Eiffage, naast Eiffage Infrastructures, Eiffage √Čnergie Syst√®mes en Eiffage Concessions.

De Eiffage Groep, met hoofdzetel in Frankrijk, heeft 70.000 medewerkers in meer dan 50 landen.

Meer over Eiffage Benelux

Meer over Eiffage

Meer over Eiffage Construction

Onze partners

Samen met onze partners Scaldis Marine Contractors en CTOW, kunnen wij een reeks diverse en prestigieuze opdrachten vervullen in de maritieme sector. Telkens met hetzelfde doel voor ogen: het veilig uitvoeren van hoogwaardige projecten.

Met onze partner ARC recycleren wij bouw- en sloopafval. U kan bij ARC terecht voor het storten van container-, bouw- en sloopafval.

Meer over Scaldis Marine Contractors

Meer over CTOW

Meer over ARC

Onze visie en waarden

Onze manier om
het verschil te maken

Wij willen als groep ‚ÄúHet verschil maken‚ÄĚ. Dit is meer dan een slogan, het is wie we zijn. We passen het toe in onze dagelijkse beslissingen, je kan het zien op onze werven, het is nadrukkelijk aanwezig in ons unieke model van werknemersaandeelhouderschap en in de waarden die al sinds de oprichting van Eiffage de fundering zijn van onze identiteit.

 • Voorbeeldgedrag

  Bij Eiffage is voorbeeldgedrag de basis van het respect voor anderen. Zo krijgen de waarden van de groep concreet vorm. We kunnen anderen niet opleggen wat we zelf niet doen. We handelen altijd deontologisch en gewetensvol. We leven de regels strikt na, ongeacht de omstandigheden.

 • Verantwoordelijkheid

  Bij Eiffage is iedereen, ongeacht haar of zijn niveau, een ambassadeur van de groep, met een plichtsbesef voor de mensen en middelen die hem of haar zijn toevertrouwd. Door het geven van verantwoordelijkheid wordt autonomie gevrijwaard, beslissen en zin voor initiatief worden aangemoedigd tot op de werkvloer.

 • Vertrouwen

  Bij Eiffage geniet elke werknemer het vertrouwen en de steun van zijn leidinggevenden, ook als het moeilijk gaat. We treden steeds eensgezind naar buiten, en nooit ten koste van anderen. Vertrouwen is een teken van erkenning, de lijm die ons bindt en bijdraagt tot de ontwikkeling en groei van iedere medewerker. Vertrouwen is ook het kernwoord in de relatie die Eiffage met haar stakeholders heeft, wat bijdraagt tot langdurige samenwerkingen.

 • Transparantie

  Bij Eiffage zijn de uitdagingen bekend. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en wat zij van anderen mogen verwachten. Vertrouwen vereist transparantie. De informatie die we verstrekken moet betrouwbaar en volledig zijn. Ze moet onmiddellijk worden doorgegeven. Verzwijgen of vervalsen van informatie is niet toegelaten. Iedereen is verantwoordelijk voor de gevolgen van haar of zijn handelen. Zich vergissen is toegelaten, enkel de herhaalde vergissing maakt het tot een fout.

 • Scherpzinnigheid

  Bij Eiffage werken betekent dat je de zaken op een heldere en diepgaande manier analyseert en verwoordt, steeds bewust van je capaciteiten maar ook van je limieten. Pas dan kunnen we risico’s correct inschatten en de nodige middelen inzetten. Deze scherpzinnigheid zal ervoor zorgen dat we onze doelstellingen halen en onze afspraken kunnen nakomen.

 • Durf en doorzetting

  Bij Eiffage werken betekent je enthousiast, volhardend en strijdlustig inzetten voor projecten en met de nodige veerkracht de problemen aanpakken en overwinnen. Het betekent ook moedig leiderschap weten te tonen aan je collega’s.

Onze geschiedenis

Het verhaal van Herbosch-Kiere begint meer dan 100 jaar geleden met het bedrijf van Eugène Herbosch dat een bekendheid opbouwde in de scheepvaart en het bergen van schepen. In 1975 ging Herbosch in zee met het bedrijf Kiere dat zich gespecialiseerd had in zware afbraak en dynamiteren. Zij vormden samen onze huidige organisatie: HERBOSCH-KIERE.

Onze directie

 • Benny De Sutter

  Gedelegeerd Bestuurder Herbosch-Kiere
  Bestuurder Eiffage Benelux

 • Christophe Van Ophem

  Gedelegeerd Bestuurder Eiffage Benelux

Onze directie UK

 • Humby Allister

  Allister Humby

  Gedelegeerd Bestuurder Herbosch-Kiere Marine Contractors