Duurzaamheid

Herbosch-Kiere hecht veel belang aan de rol van duurzame onderneming. Het spreekt voor zich dat we de hoogste kwaliteit nastreven in alles wat we doen en zetten dus ook ons beste beentje voor om de planeet en de mens bij te staan waar nodig.

Mensen

Wij zijn trots op onze mensen. Zij zijn de drijvende kracht achter Herbosch-Kiere. Daarom willen wij goed voor hen zorgen. Het hele jaar door organiseren we activiteiten die de werksfeer en het welzijn van de werknemers bevorderen. Sportactiviteiten, teambuildings, familiedagen, opleidingen en trainingen maar ook gewoon gezellig samen iets drinken op vrijdag. Onze collega’s in Kallo kunnen bovendien elke dag genieten van verse soep of fruit uit onze rijkelijk gevulde fruitmand.

Veiligheid

We dragen veiligheid hoog in het vaandel. Elke dag streven we naar de hoogste graad van veiligheid op onze werven en aan boord en bereiken dit door duidelijke en gestructureerde communicatie. Onze medewerkers worden gestimuleerd om de nodige safety opleidingen te volgen, het hele jaar door. We passen strikte veiligheidsmaatregelen toe die voortdurend worden herhaald tijdens onze vergaderingen en in onze interne nieuwsbrieven. Zo leren we in de eerste plaats om ongevallen te voorkomen en in geval van nood niet alleen onszelf maar ook onze collega’s in veiligheid te brengen.

CO2

De effecten van de opwarming van de planeet laten zich overal ter wereld voelen. Herbosch-Kiere wil een actieve rol opnemen in de strijd tegen deze veranderingen. We nemen tal van initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zowel op kantoor als op onze werven en schepen. Het behalen van CO2-prestatieladder niveau 4, voegt de daad bij het woord.

De CO2-prestatieladder is een managementsysteem van de SKAO (Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden & Ondernemen) en is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren CO2-bewust(er) te handelen. Bijkomende informatie kan je vinden op de SKAO-website (https://www.skao.nl).

De CO2-prestatieladder vormt een effectief instrument om in onze bedrijfsvoering en bij het realiseren van projecten winst te boeken op verschillende terreinen, met name op het gebied van efficiënt gebruik van materialen, energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.

Eén van onze CO2-reductiemaatregelen is het inkopen van 100% groene stroom uit België waarvoor wij een certificaat hebben ontvangen.

Hieronder een overzicht van onze maatregelen, initiatieven en certificaten:

Kwaliteit

Herbosch-Kiere wil transparant en betrouwbaar zijn met kwaliteit als resultaat. We analyseren, meten en verbeteren onze processen continu om dit te realiseren. Het kwaliteitsbewustzijn tiert welig bij onze mensen die de vooropgestelde eisen van onze klant centraal zetten.

Ons engagement op het vlak van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu is vastgelegd in ons QHSE-beleid dat wordt ondersteund door volgende certificaten: ISO 9001, ISO 14001, VCA-P, Achilles, CO2-Prestatieladder niveau 4.

Bekijk onze certificaten hier:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als succesvolle onderneming kunnen én willen wij ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Wij zetten ons in voor de mens en de planeet door verschillende liefdadigheidsacties te organiseren en te ondersteunen. Naast de talrijke financiële bijdragen aan NGO’s, studentenverenigingen, sportevenementen en lokale initiatieven, organiseren wij samen met Eiffage Benelux jaarlijks de Week van de Solidariteit. Tijdens deze week staan onze werknemers paraat om de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel. Dit gaat van vuil opruimen op het strand, koken voor minderbedeelden tot klusjes uitvoeren voor liefdadigheidsinstellingen.