Nieuws

Thunderer Jetty Stolthaven Terminals Herbosch-Kiere

Herbosch-Kiere tekent contract voor de vernieuwing van Thunderer Jetty op de Theems nabij Londen

Herbosch-Kiere NV en haar Britse dochteronderneming Herbosch-Kiere Ltd hebben onlangs een contract getekend voor de vernieuwing van Thunderer Jetty, gelegen aan de Theems in Dagenham (bij Londen). De steiger is eigendom van de internationale organisatie Stolthaven Terminals, die  fors investeert in de modernisering van de steiger en de terminal. Het project start in januari 2022 en zal ruim anderhalf jaar in beslag nemen.

Thunderer Jetty werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege jaren 1900 en wordt vandaag geëxploiteerd door Stolthaven Terminals. Eerder werden er renovatiewerken uitgevoerd om de steiger aan te passen aan de veranderende behoeften van de scheepvaart, maar deze keer is gekozen voor een grondige en volledige vernieuwing. Nieuwe afmeerconstructies, steigerplatforms en toegangsbruggen worden gebouwd, samen met de installatie van nieuwe piperacks, leidingen en elektromechanische apparatuur. De werken moeten in verschillende complexe fasen worden uitgevoerd, omdat de terminal gedurende het hele project operationeel zal blijven. Om het project tot een goed einde te brengen, zal Herbosch-Kiere een beroep doen op haar eigen uitgebreide vloot van schepen en materieel en de expertise van haar medewerkers.

Herbosch-Kiere NV heeft de voorbije jaren met succes verschillende gelijkaardige steigers gebouwd in de haven van Antwerpen, en de ervaring die ze daar hebben opgedaan, zal nu worden toegepast in het Verenigd Koninkrijk.

Benny De Sutter, CEO Herbosch-Kiere NV:

“We zijn erg blij dat we dit contract hebben getekend en dat we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Stolthaven Dagenham. Met de vernieuwing van Thunderer Jetty kunnen we onze positie als internationaal gespecialiseerd waterbouwer onderstrepen. ”

Bas Verheul,  Asset Management Directeur Stolthaven Terminals:

“Het upgraden van onze historische steiger is een belangrijke mijlpaal voor Stolthaven Dagenham. Na aanzienlijke moderniseringen en uitbreidingen op land, is dit een cruciale volgende stap in ons programma om van Stolthaven Dagenham de meest gerespecteerde terminal in het Verenigd Koninkrijk te maken. We zijn blij dat we met een ervaren aannemer kunnen samenwerken in een gezamenlijke aanpak, waardoor operationele hinder tot een absoluut minimum kan worden beperkt.”