Nieuws

Brug Humbeek

Brug van Humbeek-Sas opnieuw ingevaren en geopend

De brug van Humbeek-Sas is weer open voor het verkeer. De brug werd zwaar beschadigd na een aanvaring deze zomer. De reparatie nam daardoor meerdere maanden in beslag.

Op 29 juni raakte de hefbrug ter hoogte van Humbeek-Sas ernstig beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Na een herstelperiode van ongeveer vier maanden is de brug over het Zeekanaal Brussel-Schelde nu opnieuw geopend. Gezien de ernst van de schade werd het brugdek losgekoppeld van de rest van de brug om op locatie te worden hersteld. Op dinsdag 26 oktober werd het herstelde brugdek opnieuw ingevaren. Sinds dinsdag 31 oktober is de brug weer toegankelijk voor al het verkeer. Een opluchting voor alle buurtbewoners, want de defecte brug zorgde voor heel wat mobiliteitsproblemen in het dorp.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters : “Ik ben ontzettend blij dat de werken afgerond zijn en dat we de hefbrug vandaag weer kunnen openen. Voor de hele regio zal dit een grote opluchting zijn. De brug van Humbeek is een belangrijke schakel voor het weg en scheepvaartverkeer.”