Nieuws

Ballast water treatment

Herbosch-Kiere kiest mobiele Ballast Water Management Systeem van Bawat om hele vloot te bedienen

Na een proefperiode van drie maanden, koos Herbosch-Kiere ervoor om het mobiele Ballast Water Management Treatment Systeem aan te kopen van producent Bawat. Met dit systeem kan Herbosch-Kiere ballastwater behandelen van meerdere schepen.

Pieter Nagels, Hoofd van de afdeling Materieel van Herbosch-Kiere: “We waren erg blij dat we in het voorjaar van 2020 het systeem konden uitproberen en vonden dat het perfect aansloot op onze behoeften. De keuze voor een Bawat Mobile BWMS stelt ons niet alleen in staat om onze eigen vloot te bedienen volgens de regelgeving, maar ook om ballastwaterbehandeling aan te bieden als een nieuwe commerci√ęle service of projectoplossing aan derden.”

Marcus Hummer CEO bij Bawat: “Het is voor elk bedrijf een grote uitdaging om de juiste BMWS-oplossing te vinden en daarom vinden we het geweldig om te ervaren hoe tevreden Herbosch-Kiere is met de Bawat Mobile BWMS. De manier waarop de Bawat-oplossing met zijn single-pass-technologie meerdere schepen kan bedienen, laat zien hoe Bawat waarde kan cre√ęren voor zijn klanten.‚ÄĚ

 

Hoe de Mobile BWMS van Bawat werkt

De Bawat Mobile BWMS-oplossing is een compact systeem dat in een container kan worden geplaatst en zo gemakkelijk kan worden vervoerd in een havengebied of op een schip. Bawats Mobile BWMS maakt ballastwaterbehandeling op een binnenschip of in havens, terminals en scheepswerven mogelijk als er geen boordsysteem is ge√Įnstalleerd. Door mobiele zuiveringseenheden te installeren en te exploiteren, kan er een groot aantal schepen bediend worden, wat resulteert in lagere investerings- en verwerkingskosten in vergelijking met traditionele BWMS-systemen die op √©√©n schip zijn ge√Įnstalleerd.

Het mobiele systeem van Bawat is een single-pass systeem, dat of vóór vertrek van een schip behandeld D2-conform ballastwater levert, of ballastwater ontvangt en behandelt tijdens de-ballasting bij terugkeer. Doordat één enkele behandeling (single-pass) volstaat, is extra opslag / retentie tijd vermeden. En omdat de Bawat-technologie zonder filter werkt, vermijdt het één van de grootste operationele obstakels in traditionele BWMS. Dus wanneer het ballastwater uit het Bawat-systeem komt, hetzij in ballastmodus, hetzij in de de-ballastmodus, voldoet het ballastwater volledig aan de IMO-lozingscriteria, D2, voor ballastwater.